Maisto cheminiai tyrimai

Eil. Nr.*

Paslaugos pavadinimas

Kaina, Eur

201.

Akytumo tyrimas duonos, pyrago gaminiuose

4,23

202.

Alkoholio (etanolio) tyrimas alkoholiniuose gėrimuose gravimetrijos metodu

7,01

203.

Angliavandenių vertės skaičiavimas

2,98

205.

Aspartamo ir (arba) sacharino kiekio tyrimas neriebalinguose maisto produktuose

47,29

206.

Azoto tyrimas Kjeldalio metodu

13,03

207.

Baltymų vertės skaičiavimas

3,27

208.

Baltymų tyrimas Kjeldalio metodu

12,63

209.

Benzenkarboksi (benzoinės) rūgšties tyrimas fotometrijos metodu

18,68

213.

Diastazės aktyvumo tyrimas meduje fotometrijos metodu

8,25

214.

Drėgmės (drėgnio / nuodžiūvio arba sausųjų medžiagų) tyrimas gravimetrijos metodu

6,28

215.

Ekstraktyvių medžiagų tyrimas kavos pupelėse, arbatoje, vaistinėje žaliavoje gravimetrijos metodu

6,95

216.

Energinės vertės skaičiavimas

3,01

219.

Homogeniškumo tyrimas

7,24

222.

Juslinių rodiklių įvertinimas jusliniu metodu

4,26 

223.

Karoteno (beta) tyrimas aliejuje fotometrijos metodu

4,34

224.

Kenkėjų tyrimas grūduose, miltuose

2,03

226.

Lūžio rodiklio tyrimas skysčiuose refraktometrijos metodu

2,90

230.

Natrio chlorido (valgomosios druskos) tyrimas pagal chloridą

7,70

232.

Nitritų tyrimass mėsos gaminiuose fotometrijos metodu

8,02

233.

Oksidacijos laipsnio tyrimas riebaluose fotometrijos metodu

4,29

234.

Pelenų (bendrųjų) tyrimas gravimetrijos metodu

6,86

235.

Pelenų (bendrųjų) vertės skaičiavimas

3,21

238.

pH (vandenilio jonų koncentracijos) tyrimas potenciometrijos metodu

3,91

239.

Priemaišų tyrimas

2,03

240.

Riebalų tyrimas Soksleto metodu

17,64

241.

Riebalų tyrimas Gerberio metodu

5,01

242.

Riebalų vertės skaičiavimas

3,19

243.

Rūgštingumo (bendrojo) tyrimas titrimetrijos metodu

3,71

244.

Rūgštingumo/rūgštinio skaičiaus tyrimas potenciometrijos metodu

6,57

245.

Sacharidų/cukrų tyrimas maisto produktuose

11,70

247.

Santykinio skysčių tankio tyrimas gravimetrijos metodu

4,14

249.

Pradinio ekstrakto (sausųjų medžiagų) kiekio tyrimas aluje

11,81

252.

Sorbo rūgšties tyrimas fotometrijos metodu

14,48

253.

Alaus spalvos tyrimas spektofotometriniu metodu

5,22

255.

Tirpių sausųjų medžiagų arba sausųjų medžiagų tyrimas nealkoholiniuose gėrimuose, sultyse, meduje refraktometrijos metodu

4,08

256.

Vandens aktyvumo rodiklio tyrimas

7,24

257.

Vieneto masės/kiekio tyrimas gaminyje/porcijoje gravimetrijos metodu

3,74

259.

Vizualinio rodiklio (spalvos/išvaizdos/formos/konsistencijos/elastingumo ar kt.) tyrimas

4,34

2601.

Skaidulinių medžiagų kiekio maisto produktuose tyrimas

57,77

2602.

Sočiųjų riebalų rūgščių kiekio maisto produktuose tyrimas

40,43

2603.

Akrilamido kiekio tyrimas skysčių chromatografijos metodu

127,88

2604.

Peroksidų skaičiaus tyrimas aliejuje titrimetriniu metodu

8,74

2605.

Hidroksiprolino kiekio tyrimas mėsoje ir mėsos produktuose

27,00

2606.

Krakmolo kiekio tyrimas mėsos produktuose

24,00

2607.Etilo alkoholio koncentracijos tyrimas aluje

11,81

2607.Metalo kiekio tyrimas ICP-OES metodu**

24,02

2608.Tikrojo ekstrakto kiekio tyrimas aluje

11,29

2609.Druskos (pagal natrį x2,5) tyrimas

27,90

2819.Mėginio paruošimas (mineralizavimas) metalo kiekio tyrimui ICP-OES metodu**

14,04

28111.Papildomo metalo kiekio tyrimas ICP-OES metodu**

15,62

28113.Etanolio kiekio tyrimas gaminiuose chromatografijos metodu

48,49

28114.Formaldehido tyrimas ne maisto gaminiuose

61,05


* Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymas Nr. 373 ,,Dėl mokamų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų ir jų kainų sąrašo patvirtinimo“.

**Dėl konkrečių metalų nustatymo kreiptis į Klientų aptarnavimo skyrių ar Cheminių tyrimų skyriaus Instrumentinių tyrimų poskyrio l. e. p. vedėją Mantą Norkų (tel. nr. (8 5) 210 5492)

 

Už paslaugų suteikimą atsakingi asmenys:

Cheminių tyrimų skyriaus Vandens ir maisto tyrimų poskyrio vedėja Giedrė Jankovskienė

Cheminių tyrimų skyriaus Instrumentinių tyrimų poskyrio l. e. p. vedėjas Mantas Norkus.

 

Kontaktai pasiteiravimui:

Tel. (8 5) 234 4003
El. p. priimamasis.zolyno@nvspl.lt

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.