Maisto cheminiai tyrimai

Eil. Nr.*

Paslaugos pavadinimas

Kaina, Eur

201.

Akytumo nustatymas duonos, pyrago gaminiuose

4,23

202.

Alkoholio (etanolio) nustatymas alkoholiniuose gėrimuose gravimetrijos metodu

7,01

203.

Angliavandenių vertės skaičiavimas

2,98

205.

Aspartamo ir (arba) sacharino kiekio nustatymas neriebalinguose maisto produktuose

47,29

206.

Azoto nustatymas Kjeldalio metodu

13,03

207.

Baltymų vertės skaičiavimas

3,27

208.

Baltymų nustatymas Kjeldalio metodu

12,63

209.

Benzenkarboksi (benzoinės) rūgšties nustatymas fotometrijos metodu

18,68

213.

Diastazės aktyvumo nustatymas meduje fotometrijos metodu

8,25

214.

Drėgmės (drėgnio / nuodžiūvio arba sausųjų medžiagų) nustatymas gravimetrijos metodu

6,28

215.

Ekstraktyvių medžiagų nustatymas kavos pupelėse, arbatoje, vaistinėje žaliavoje gravimetrijos metodu

6,95

216.

Energinės vertės skaičiavimas

3,01

219.

Homogeniškumo nustatymas

7,24

222.

Juslinių rodiklių įvertinimas jusliniu metodu

4,26 

223.

Karoteno (beta) nustatymas aliejuje fotometrijos metodu

4,34

224.

Kenkėjų nustatymas grūduose, miltuose

2,03

226.

Lūžio rodiklio nustatymas skysčiuose refraktometrijos metodu

2,90

230.

Natrio chlorido (valgomosios druskos) nustatymas pagal chloridą

7,70

232.

Nitritų nustatymas mėsos gaminiuose fotometrijos metodu

8,02

233.

Oksidacijos laipsnio nustatymas riebaluose fotometrijos metodu

4,29

234.

Pelenų (bendrųjų) nustatymas gravimetrijos metodu

6,86

235.

Pelenų (bendrųjų) vertės skaičiavimas

3,21

238.

pH (vandenilio jonų koncentracijos) nustatymas potenciometrijos metodu

3,91

239.

Priemaišų nustatymas

2,03

240.

Riebalų nustatymas Soksleto metodu

17,64

241.

Riebalų nustatymas Gerberio metodu

5,01

242.

Riebalų vertės skaičiavimas

3,19

243.

Rūgštingumo (bendrojo) nustatymas titrimetrijos metodu

3,71

244.

Rūgštingumo / rūgštinio skaičiaus nustatymas potenciometrijos metodu

6,57

245.

Sacharidų / cukrų nustatymas maisto produktuose

11,70

247.

Santykinio skysčių tankio nustatymas gravimetrijos metodu

4,14

249.

Pradinio ekstrakto (sausųjų medžiagų) kiekio nustatymas aluje

11,81

252.

Sorbo rūgšties nustatymas fotometrijos metodu

14,48

253.

Alaus spalvos nustatymas spektofotometriniu metodu

5,22

255.

Tirpių sausųjų medžiagų arba sausųjų medžiagų nustatymas nealkoholiniuose gėrimuose, sultyse, meduje refraktometrijos metodu

4,08

256.

Vandens aktyvumo rodiklio nustatymas

7,24

257.

Vieneto masės / kiekio nustatymas gaminyje / porcijoje gravimetrijos metodu

3,74

259.

Vizualinio rodiklio (spalvos / išvaizdos / formos / konsistencijos / elastingumo ar kt.) nustatymas

4,34

2601.

Skaidulinių medžiagų kiekio maisto produktuose nustatymas

57,77

2602.

Sočiųjų riebalų rūgščių kiekio maisto produktuose nustatymas

40,43

2603.

Akrilamido kiekio nustatymas skysčių chromatografijos metodu

127,88

2604.

Peroksidų skaičiaus nustatymas aliejuje titrimetriniu metodu

8,74

2605.

Hidroksiprolino kiekio nustatymas mėsoje ir mėsos produktuose

27,00

2606.

Krakmolo kiekio nustatymas mėsos produktuose

24,00

2607.Etilo alkoholio koncentracijos nustatymas aluje

11,81

2607.Metalo kiekio nustatymas ICP-OES metodu**

24,02

2608.Tikrojo ekstrakto kiekio nustatymas aluje

11,29

2609.Druska (pagal natrį x 2,5)

27,90

2819.Mėginio paruošimas (mineralizavimas) metalo kiekio nustatymui ICP-OES metodu**

14,04

28111.Papildomo metalo kiekio nustatymas ICP-OES metodu**

15,62

28113.Etanolio kiekio nustatymas gaminiuose chromatografijos metodu

48,49

28114.Formaldehido nustatymas ne maisto gaminiuose

61,05


* Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymas Nr. 373 ,,Dėl mokamų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų ir jų kainų sąrašo patvirtinimo“.

**Dėl konkrečių metalų nustatymo kreiptis į Klientų aptarnavimo skyrių ar Cheminių tyrimų skyriaus Instrumentinių tyrimų poskyrio l. e. p. vedėją Mantą Norkų (tel. nr. (8 5) 210 5492)

 

Už paslaugų suteikimą atsakingi asmenys:

Cheminių tyrimų skyriaus Vandens ir maisto tyrimų poskyrio vedėja Giedrė Jankovskienė

Cheminių tyrimų skyriaus Instrumentinių tyrimų poskyrio l. e. p. vedėjas Mantas Norkus.

 

Kontaktai pasiteiravimui:

Tel. (8 5) 234 4003
El. p. priimamasis.zolyno@nvspl.lt

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.