OBJEKTŲ, SUSIJUSIŲ SU MAISTU, PAVIRŠIŲ TYRIMAI | |
Tyrimo pavadinimas | Tyrimų atlikimo trukmė, darbo dienomis |
Bendro mikroorganizmų skaičiaus nustatymas | 3 |
Campylobacter spp. aptikimas | 3–6 |
Clostridium perfringens skaičiaus nustatymas | 1–5 |
Enterobacteriaceae aptikimas | 4–5 |
Enterobacteriaceae skaičiaus nustatymas | 1–2 |
Escherichia coli aptikimas | 2–4 |
Escherichia coli skaičiaus nustatymas | 1 |
Koagulazę gaminančių (Staphylococcus aureus ir kitų rūšių) stafilokokų skaičiaus nustatymas | 2–5 |
Koliforminių bakterijų aptikimas | 3 |
Koliforminių bakterijų skaičiaus nustatymas | 1–3 |
Listeria monocytogenes skaičiaus nustatymas | 2–5 |
Listerijų (Listeria spp.) aptikimas | 4–6 |
Mielių ir pelėsinių grybų aptikimas | 10 |
Mielių ir pelėsinių grybų skaičiaus nustatymas | Iki 10 |
Patogeninių jersinijų (Yersinia enetrocolitica) aptikimas | 5–8 |
Pieno rūgšties bakterijų skaičiaus nustatymas | 3 |
Salmonelių (Salmonella spp.) aptikimas | 4–7 |
Sulfitus redukuojančių klostridijų skaičiaus nustatymas | 1 |
Vibrio parahaemolyticus ir Vibrio cholerae aptikimas | 3–6 |
OBJEKTŲ, NESUSIJUSIŲ SU MAISTU, PAVIRŠIŲ TYRIMAI | |
Tyrimo pavadinimas | Tyrimų atlikimo trukmė, darbo dienomis |
Auksinių stafilokokų (Staphylococcus aureus) aptikimas | 4 |
Bendras aerobinių mikroorganizmų skaičius | 5 |
Clostridia spp. aptikimas | 4 |
Koagulazei neigiamų stafilokokų aptikimas | |
Koliforminių bakterijų aptikimas | |
Legionelių aptikimas | 10–12 |
Mielių ir pelėsinių grybų aptikimas | 7 |
Mielių ir pelėsinių grybų skaičius | 5 |
Salmonella spp. aptikimas | 4–5 |
Sterilumo nustatymas | 14 |
Tulžį toleruojančių gramneigiamų bakterijų aptikimas | 3 |
Žaliamėlių pseudomonų (Pseudomonas aeruginosa) aptikimas | 4 |
Žarninių enterokokų aptikimas | |
Žarninių lazdelių (Escherichia coli) aptikimas | |
Plovinių transportavimas ir laikymas: Ėmimo ir transportavimo metu imamasi visų priemonių, norint išvengti kryžminės taršos. Mėginiai pristatomi per 24 val. nuo paėmimo. Transportuojama (5±3)°C temperatūroje (šaltkrepšyje). |