Iš pareigų atleidžiamas Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas D. Bakša

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, susipažinęs su jam 2021 m. spalio 13 d. pateiktomis komisijos išvadomis dėl Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) direktoriaus Dano Bakšos galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo, priėmė sprendimą atleisti NVSPL vadovą iš užimamų pareigų. Priežastis nutraukti darbo sutartį – šiurkštus darbuotojo darbo pareigų pažeidimas. Rytoj, spalio 15-oji, – paskutinė D. Bakšos darbo diena.

Šiurkštus darbo pareigų pažeidimas pasireiškė netinkamu NVSPL vadovo funkcijų vykdymu, o būtent – neteisėtu, neskaidriu valstybės biudžeto lėšų, skirtų sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio didinimui karantino metu, panaudojimu, saugios darbo aplinkos laboratorijoje neužtikrinimu, netinkamu žmogiškųjų išteklių valdymu ir kt.

Pažymėtina, kad dalis darbo pareigų pažeidimų gali būti susijusi su žalos valstybės ir įstaigos biudžetui padarymu, o komisija dėl objektyvių priežasčių tikslaus žalos dydžio negalėjo nustatyti, ministras A. Dulkys pavedė artimiausiu metu atlikti NVSPL veiklos finansinį auditą.

Laikinai NVSPL vadovaus šios įstaigos direktoriaus pavaduotoja Rosita Marija Balčienė.

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.