Kviečiame nemokamai ir anonimiškai išsitirti dėl ŽIV

Gruodžio 1-ąją minime Pasaulinę AIDS dieną. Ši liga yra paskutinė ŽIV ligos stadija.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija kviečia atlikti ŽIV tyrimą. Anonimiškai ir nemokamai tyrimą galite atlikti nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 15 d. Vilniuje ir Kaune. Atlikusiems tyrimą numatytos dovanos.

ŽIV – žmogaus imunodeficito virusas. ŽIV virusas žmogaus organizme naikina baltuosius kraujo kūnelius, kurie imuninėje sistemoje kontroliuoja infekcijas. ŽIV virusui plintant organizme, imuninė sistema silpsta ir organizmas tampa nebepajėgus apsiginti nuo infekcijų ar ligų.

ŽIV negalima užsikrėsti per kasdienius kontaktus, pvz. sveikinantis rankos paspaudimu, bendro naudojimo patalpose (tualetai, baseinai) ar naudojant tuos pačius indus. Didžiausia ŽIV koncentracija randama kraujyje, makšties išskyrose, spermoje, motinos piene. ŽIV virusu gali užsikrėsti bet kuris žmogus. ŽIV vakcina dar kuriama.

ŽIV gali plisti:

· bet kokių lytinių santykių metu;

· per kraują: užkrėsti švirkštai, adatos, kraujo perpylimas, nesterilūs įrankiai;

· per motinos pieną.

Dažnai kyla klausimas, kuo ŽIV skiriasi nuo AIDS. Pastaroji liga yra tik įgytas imuniteto nepakankamumo sindromas, kitaip tariant, AIDS yra tik ŽIV ligos stadija.

Tyrimai atliekami:

Vilniuje: Gėlių g. 9; tel. +370 670 14 159.

Kaune: Aušros g. 44; tel. +370 373 31 681.

Tyrimai atliekamas nemokamai, anonimiškai.

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.