Nuotolinė LSMU studentų ekskursija NVSPL

Spalio 12 dieną Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje (NVSPL) vyko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Visuomenės sveikatos fakulteto (VSF) IV kurso studentų pažintinė praktika nuotoliniu būdu.

Praktiką kuravo Sveikatos rizikos veiksnių vertinimo skyriaus vedėjas Marius Urbonas. Su NVSPL atliekamais cheminiais tyrimais ir matavimais studentus supažindino Cheminių tyrimų skyriaus vedėjas Virginijus Keturka bei poskyrių vedėjai Irena Kavoliūnienė, Giedrė Jankovskienė, Dalia Uksienė ir Brigita Padegimaitė.  Apie kvapų matavimo / modeliavimo praktiką ir naujienas papasakojo Sveikatos rizikos veiksnių vertinimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Algirdas Keblas. Su fizikinių veiksnių tyrimų praktika ir naujienomis supažindino Fizikinių veiksnių tyrimų poskyrio vedėjas Edvardas Gasperavičius. Informaciją apie kosmetikos gaminių mikrobiologinius tyrimų metodus pristatė Mikrobiologinių tyrimų skyriaus Ne maisto medžiagų ir gaminių tyrimų poskyrio mikrobiologijos specialistė Irina Iljina.

NVSPL jau ne pirmus metus rengiamos tokios pažintinės ekskursijos, tik dėl pandemijos pastaruosius porą metų tenka jas vesti nuotoliniu būdu. Tačiau NVSPL džiaugiasi, jog išlieka susidomėjimas laboratorijos veikla nepaisant pasikeitusio bendravimo formato.

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.