Pasaulinė rankų higienos diena Klaipėdoje

2022 m. gegužės 5 d. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) Klaipėdos skyriuje, Pasaulinės rankų higienos dienos proga organizuotas renginys pradinių klasių moksleiviams „Švarios rankos – sveiki mes“.

 

Edukacinio renginio metu Mikrobiologinių tyrimų poskyrio mikrobiologijos specialistė Gintarė Vasiljevienė moksleiviams skaitė paskaitą apie rankų higienos svarbą parazitinių ir infekcinių ligų profilaktikai. Specialistė vaikams papasakojo kaip žmogus užsikrečia parazitinėmis kirmėlėmis ir kaip nuo to apsisaugoti. Kalbėta apie rankų plovimo reikšmę sveikatai.

 

Renginio dalyviai apsilankė Parazitologijos laboratorijoje kur turėjo galimybę susipažinti su atliekamais parazitologiniais tyrimais ir jiems naudojama įranga bei priemonėmis. Moksleiviai pamatė, kaip atrodo žmogaus organizme rastas kaspinuotis, askaridės ir kiti parazitai. Mikroskopu buvo demonstruojami spalinių kiaušinėliai.

 

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.