Laboratorinės medicinos kongresas BALM 2022

Rugsėjo 22–24 dienomis Taline (Estija) vyko 16-tas Baltijos šalių laboratorinės medicinos kongresas BALM 2022, kuriame dalyvavo Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) Klinikinių tyrimų skyriaus laboratorinės medicinos gydytoja Vilnelė Lipnickienė. Tai tradicinis Lietuvos, Latvijos ir Estijos laboratorinės medicinos draugijų renginys, kas du metus vykstantis kurioje nors iš šių šalių. 2020 metais dėl pandemijos kongresas vyko virtualiai, todėl buvo labai smagu susitikti su kolegomis, pabendrauti, gyvai išklausyti mokslinius pranešimus, apžiūrėti reagentų gamintojų bei tiekėjų parodą, susipažinti su naujovėmis.

Kongreso mokslinė programa buvo plati ir skirta įvairioms medicinos sritims: hematologijai, retoms genetinėms ligoms, kokybės vadybai, mikrobiologijai bei infekcinėms ligoms, vėžio patikrai, naujiems diagnostiniams biologiniams žymekliams, lytiškai plintančioms infekcijoms, paciento reikmėms orientuotai laboratorinei medicinai ir pan.

2024 m. kongresas vyks Lietuvoje.

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Laboratorija savo veikloje asmens duomenis tvarko BDAR apimtimi.
Privatumo politika.